top of page

10 TIPS - Så blir bröllopsdagen till den bästa i era liv

Visst pirrar det till lite i magen av att bara tänka på den stundande bröllopsdagen... Här kommer 10 tips på hur ni gör bröllopsdagen till den bästa i era liv!


Delegera bort ansvar

När bröllopsdagen väl är kommen så är det viktigaste att ni kan släppa allt ansvar, luta er tillbaka & NJUTA av festen! För att ni ska kunna göra detta är det viktigt att ni delegerar bort ansvar. Detta kan ni göra genom att anlita en Bröllopskoordinator som sköter allt det logistiska, körschemat & kontakten med leverantörer på bröllopsdagen. På så vis kan både ni & era närmsta slappna av under dagen. Ni kan också delegera ut ansvar till Toastmasters, Tärnor, Marskalkar Värdpar eller andra hjälpsamma personer. Gör ni detta så är det mycket viktigt att det är tydligt exakt vad varje person har ansvar för.

Här ser ni mig under Anna & Kims bröllopsdag med körschemat i högsta hugg.

Förläng bröllopet

Visst. kan det kännas snopet när bröllopsdagen är över så snabbt... Förläng er bröllopsdag till en bröllopshelg! Antingen kan ni bjuda in alla bröllopsgästerna dagen innan eller bara era närmsta bästa kompisar eller familj. Här får ni chans att verkligen umgås med dem ni gillar mest. Ordna en mindre fest eller någon rolig aktivitet dagen innan, här sätter fantasin bara gränserna. Vill ni inte ha något dagen innan så vill jag tipsa om att bjuda gästerna på en längre brunch tillsammans dagen efter bröllopet. Bröllopsdagen går verkligen lika snabbt som många säger så se till att maxa tiden med era nära och kära.

Ät en stadig frukost

På bröllopsdagen vaknar de allra flesta med ett pirr i magen och flera upplever att det är lite svårt att äta när man är nervös. Det är superviktigt att ni får i er energi så ladda upp med en rejäl frukost. Duka upp med allt ni gillar & tycker är lätt att äta trots fjärilarna i magen och drick redan nu mycket vatten.


Förbered lekar

En bra back-up plan har ingen någonsin önskat att den inte haft, så är det även i detta fallet. Förbered ett par bröllopslekar för de stunderna under bröllopsdagen då gästerna kanske behöver lite enkel underhållning. Dela ut under minglet & spela Autografjakten eller lägg ut på varje plats vid middagen & låt era gäster spela Bröllops Bingo under kvällen.


Jag har en samling av 5 populära bröllopslekar för er att köpa, ladda ner & skriva ut precis så många ni behöver till ert bröllop. Mallarna är HBTQ+ anpassade för att passa fler, så länge man känner sig bekväm med användandet av ordet "brudpar". Ord som brud eller brudgum används inte för att lekarna ska passa så många som möjligt.


Drick mycket vatten

Att dricka mycket vatten under bröllopsdagen är mycket viktigt. Se till att en tärna eller en annan person som är nära dig har med en vattenflaska överallt. Många gifter sig under sommaren när värmen också är påtaglig. Det första du dricker på dagen får inte vara ett glas bubbel vid brudskålen, då kommer du snabbt bli yr och få ont i huvdet. Kom ihåg, vatten, vatten, vatten!


Anlita en profissionell bröllopsfotograf

En sak är säker, anlitar ni en profisonell bröllopsfotograf vars foto-stil ni gillar så kommer ni aldrig ångra er. Alla dessa ovärdeliga ögonblick fångade på bild, och därmed förevigade.

Fotograf för samtliga bilder i detta blogginlägg är Jennifer Kivinen. MAGI!

Planera in tid med tärnor & marskalkar

Gör stunden på förmiddagen på er bröllopsdag till en minnesvärd sådan genom att umgås tillsammans med era allra bästa vänner. Fixa iorning er tillsammans, skåla i bubbel, prata härliga minnen & förväntingar av bröllopsdagen. Lyssna på musik & se till att er bröllopsfotograf är på plats så hen kan föreviga ögonblicket.

Välj grymma Toastmasters

Det är era Toastmasters som mer eller mindre kommer styra en stor del av er bröllopsdag, framförallt under middagen. Ett hett tips är därför att välja toastmasters med omsorg. Välj en duo där en är duktig på att planera & den andra är duktig på att spexa till det. Det viktigaste är att ni ska kunna lita till 100% på dessa personer då ni bara vet att de kommer sköta uppdraget galant.

Ge en liten gåva till era Toastmasters, köp min Toastmaster-guide!

Lägg undan mobilen

Bröllopsdagen är en dag så du inte ska uppleva dagen genom en skärm. Låt era mobiler ligga kvar på rummet så ni kan känna er helt närmarande vid varje ögonblick. Bilder kommer ni få av er fotograf i efterhand, och de kommer desutom vara tusen gånger bättre än de du hade tagit med din mobilkamera kan jag lova. Jag rekomenderar även gästerna att uppmana era gäster att låta det vara mer eller mindre ett mobilfritt bröllop i alla fall under er vigsel, ett unplugged wedding.


Satsa på livemusik

Det finns ingenting som slår livemusik, så är det bara. Boka en solist, trubadur eller varför inte en hel kör till er vigsel, tänk vilken stämmning. Till minglet kan ni även här ha en trubadur, ett helt band eller varför inte en duktig DJ? Till kvällens festligheter är det viktigt att få igång alla till att dansa & släppa loss. Välj ett stort band som spelar cover-låtar eller varför inte en DJ som spelar tillsammans med förslagsvis en saxifonist! In på små-timmarna kan ni givetvis byta till en skön spellista på Spotify.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page