top of page

5 Tips för en Lyckad Bröllopsmiddag

Att få till en rolig och minnesvärd middag är något som all brudpar och toastmaster strävar efter. Men hur gör man egentligen för att få en riktigt lyckad bröllopsmiddag och skapa den där festliga stämningen? Här kommer Bröllopkoordinatorns bästa 5 tips!


01// TOASTMASTERS

Välj era toastmasters med omsorg & ge dem de bästa förutsättningarna för att göra ett riktigt bra jobb. Eftersom det är era toastmasters som styr över middagen, inte bara när det kommer till schemat utan även över middagens känsla, så är det viktigt att era toastmasters förstår precis hur ni vill att ert bröllop ska vara. Det är därför viktigt att ni som brudpar berättar vad ni tänker att just detta toastmaster-uppdraget innebär så de utvalda förstår vad som förväntas av dem.


En stark rekommendation är att välja två personer som har olika förmågor och på så sätt kompletterar varandra. Kanske kan ni välja en som är projektledare, är organiserad, har koll på schemat och tekniken. Den andra personen kan vara den som fokuserar på att höja stämningen, skojar, spexar och skapar den där härligt avslappnade festkänslan. Det är också bra att välja två personer för att dela upp arbets-bördan och ge dem möjlighet att bolla idéer under planeringens gång. Jag rekommenderar alla brudpar att välja en duo som toastmasters, gärna några som känner varandra sedan tidigare.

Fotograf: Jennifer Kivinen │Anna & Kims toastmaster gjorde en storslagen entré i rymddräkt.


02// KÖRSCHEMA

Tänker ni ta bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! Även de mest avslapnade bröllopen är oftast planerade in i minsta detalj. För att bröllopsdagen ska flyta på och att alla gästerna ska ha roligt krävs ett bra utformat körschema. Det är många detaljer, stora som små, som ska hinnas med och framför allt kommas ihåg - därför är körschemat så viktigt. Kom ihåg, allt tar längre tid än vad man tror, så planera in extra 10 minuter här och var för att ha lite spelrum under dagen.


När det kommer till bröllopsmiddagen, kom ihåg att avsätta tid till att låta gästerna äta maten i lugn och ro samt tid för att kunna prata med varandra. Se till att infomera talarna i förväg om att talen bör vara max 2-3 minuter. Låt ingen servering eller avdukning pågå under talen utan se till att tajma in i ert körschema så detta sker innan/efter talet.

Fotograf: Ingrid Tjernström


03// BRÖLLOPSLEKAR

Lekar och aktiviteter en bra idé för att göra en bröllopsfest riktigt lyckad. De allra flesta älskar att leka och det är ett enkelt sätt att få alla att skratta. Vissa lekar gör också att gästerna får en chans att mingla och lära känna varandra bättre. Några exempel på klassiska bröllopslekar är bland annat klassiska skoleken, bröllopsbingo, över eller under. Det är också roligt att ge alla era gäster ett uppdrag de ska utföra under kvällen. Förslag på uppdrag "Skåla med din bordsgranne orimligt ofta". Fäst uppdragslappen under stolen eller lägg den under servetten.

Fotograf: Other Wedding Stories │ Bella & Anton leker skoleken under deras bröllopsmiddag.


För alla mina bästa tips för en lyckad bröllopsdag

- ta del av min Bröllopsplanerings Guide!
04// HAPPENINGS

Överraska era gäster med shotbrickor prydda med isfalkor, det blir festlig stämning på direkten kan jag lova. Det kan vara roligt att bjuda på någon oväntad underhållning som kanske inte alltid hör hemma på ett bröllop. Överraska dem med uppträdanden så som eldshow, stand-up eller varför inte en trollkar. Eller kanske har ni en vän/släkting som är en sjukt duktig trubadur som kan bjuda på ett musiknummer.


På Anna & Kims bröllop hade de en längre paus i middagen efter huvudrätten där de bjöd ut gästerna på verandan, lyssnade på en duktig saxofonist och drack aperol spritz. Ett roligt inslag och mycket uppskattat av gästerna!

Fotograf: Jennifer Kivinen


05// BRÖLLOPSMENY

Det är er bröllopsdag så därför bör ni självklart utgå från vad ni gillar - detta gäller allt ifrån er meny till hur dagen i stort är planerad. Ställ er frågan, vad gillar vi? Vilken typ av mat passar till vårt Bröllopskoncept? Ett annat starkt tips är att tänka lokalt - både i benämningen närproducerad mat men också som i att vad som är typiskt för just den orten där ni ska gifta er. Som exempelvis skaldjur på Västkusten, lamm på Gotland samt vilt & svamp i Småland. BE gärna kocken presentera menyn under middagen, det känns lite extra lyxigt för er och era gäster.

Fotograf: Jennifer KivinenSenaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page