top of page

8 saker du lätt glömmer när du planerar ditt drömbröllop

Att planera bröllop på egenhand kan verkligen vara ett heltidsjobb. Det är mycket att tänka på & många beslut att ta, allt ifrån vilken lokal ni ska boka till små visuella detaljer på bröllopsdukningen. Det är inte lätt att komma ihåg alla detaljer i planeringen för bröllopsdagen. Här har jag därför sammanställt en lista på 8 saker du lätt glömmer när du planerar ditt drömbröllop!

SISTA KLÄD-PROVNINGEN

När du äntligen hittat din den där bröllopsklänningen/kostymen du drömt om så kanske den inte passar helt perfekt från början, så glöm inte att att lägga undan lite i er budget för justeringar hos en skräddare. Gör en sista provning i nära anslutning till bröllopet så att du fortfarande har tid att göra ändringar som skulle kunna behövas.


DITT BRUDFÖLJE-TEAM

Glöm inte bort alla dina fina vänner i ditt brudfölje som finns där för att hjälpa dig i planeringen & på bröllopsdagen! Dela ut olika ansvarsområden till dina olika tärnor/marskalkar så blir det tydligt vem som ska göra vad. Bokar ni mig som er Bröllopskoordinator så finns även jag här för er hela vägen fram tills bröllopet.


ER BRÖLLOPSRESA

Ska ni åka iväg på er bröllopsresa dagen efter bröllopet eller någon dag senare så är det skönt att ha packat färdigt resväskan redan innan bröllopet. Tänk vilken lyx att bara åka hem & vända utan att behöva tänka på packning & tvätt. Skriv en packlista på det allra sista som du måste packa ner väl hemma från bröllopet så att ni inte glömmer någonting.


SKOBYTE

När din ceremoni är över och porträtten är färdig-fotade så kan det vara skönt att smyga i några bekväma ballerinaskor eller sneakers väl till middagsbordet eller festen att dansa i.

Att gå i klackar hela dagen kan verkligen trötta ut både dig & dina fötter. Om du ska orka dansa loss hela natten så kan detta vara ett tips att ta till tidigt under kvällen!


ATT ÄTA & DRICKA

Det är så lätt hänt att glömma av att äta & dricka under bröllopsdagen som den som gifter sig. Dagen är fyllt av förväntan, längtan & nervositet. Många kan då ha svårt att få i sig någonting. Men se till så att du äter något du tycker om & dricker mycket vatten så du står dig hela dagen speciellt innan vigseln.


TRANSPORT

Det finns två saker du måste tänka på; hur ni & era gäster kommer till vigselplatsen/bröllopslokalen & hur ni alla tar er till hotellet där ni ska sova. Ska ni hyra buss? Ska ni, brudparet, åka limousine eller kanske häst & vagn? Valmöjligheterna är många!


PLAN B

Ska ni ha en utomhusvigsel eller till & med middagen ute så är det viktigt att ni har en plan B vid dåligt väder. Denna planen ska kännas minst lika bra & välplanerad som er plan A. Kan vi hyra ett tält & sätta upp vid regn eller finns det någon lokal i närheten som vi kan hyra ifall vi behöver flytta in middagen? Planera & bestäm!


GOLDEN HOUR

Ni älskar säkert, liksom jag, Golden Hour. För ni som inte vet så är det timmen innan solen går ner på kvällen. Vid denna tidpunkten så kan ni få helt fantastiska bilder med magiskt ljus. Vill ni ta bilder med er fotograf vid denna tid så bör ni planera in detta som en liten paus under middagen. Se det som en liten stund för er själva att få njuta av bröllopsdagen ihop med er fotograf som tredje-hjulet. Er fotograf kommer älska er för alltid om ni planerar in tid för detta!--------------


Fotograf: Strålmans Foto

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page