top of page

Budgettips för bröllopet

Bröllopsbudgeten kan lätt dra iväg under planeringens gång men det finns sätt att spara pengar så att ni kan lägga pengarna på de saker som är viktiga för er. Här kommer därför några budget-tips som kan vara bra att ha med sig längs med bröllopsplaneringen.01// Var ute i god tid!

När ni har gott om tid på er så har ni också gott om tid med att jämföra olika alternativ i olika prisklasser. På så vis behöver ni inte göra några pressade beslut som ni sedan kan ångra.


02// Ta en extra titt på gästlistan

Vilka personer vill ni verkligen vill dela denna dagen med? En gäst kan kosta mellan 700-3000 kr så därav kan 10 personer mer eller mindre göra stor skillnad på budgeten. Se över gästlistan, vilka vill ni ska vara med och fira er dag?


03// Låna, hyr & köp second hand

Här är ett av de bästa budget-tipsen, köp inte nytt innan ni har kollat och det går att låna, hyra eller köpa på second hand. Fråga runt bland familj & vänner, kanske har de ljusstakar & vaser i sina gömmor hemma som ni kan få låna till bröllopet? Både bra för miljön & plånboken, en win-win helt enkelt!


04// Prioriteringslistan

Gör en prioriteringslista där ni, precis som det låter, prioritera alla olika poster. Denna kommer ligga till grund för all er framtida planering. Det är denna ni använder när ni står och väljer mellan olika alternativ. Kanske behöver ni inte lägga tusentals kronor på något som ni endast satt 2 av 5 på i er Prioriteringslista? Ni vet väl att min prioriteringslista och mycket mer ingår i "Planerna ert eget bröllop - Guide"?


05// Visa uppskattning för leverantörerna

Mindre bra budget-tips är att försöka pruta med små-företagarna, ex. fotografer, trycksaksleverantörer & musiker. De har oftast inte möjlighet att justera sina priser. Här vinner man mycket mer på att hylla dem och visa att man verkligen uppskattar att de blir en del av sitt bröllop. Goda saker för ofta med sig något gott! Jag har varit med om fotografer som stannar kvar någon extra timme för att också fotografera tårtan och band som spelar de där extra låtarna på kvällen trots att tiden var ute för länge sedan. Detta är alltså ingen man kan fråga efter utan genom att skapa en bra relation med sina leverantörer så kommer detta ge er så mycket mer!


Fotograf: Ingrid Tjernström

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page