top of page

Så lyckas du med bröllopstalet!

Den stora guiden till lyckade bröllopstal, hur du skriver & framför dem.


Bröllopstal må för många vara något av det mest svåraste talet att skriva och ännu mer nervöst att genomföra. Dock är dessa ögonblick av roliga, rörande och vackra tal några av de mest minnesvärda stunderna på bröllopsdagen! Talen får både att skratta, gråta och ger en känsla av gemenskap med hela rummet.


Så, i ett försök att lätta tyngden från dina axlar som bröllopstalare så kommer jag ge dig några beprövade tips samt en steg för steg guide för att skriva ett grymt bröllopstal - allt detta samlat i "Den Stora Guiden till Lyckade Bröllopstal".

Bröllopstal under bröllopsmiddag, alla bröllopsgäster skålar. Lyckat bröllopstal!

VEM SKA EGENTLIGEN HÅLLA TAL PÅ BRÖLLOPET?


Måste man hålla tal? Nej självklart inte! Vill du inte tala och är en närstående till brudparet? Kolla med dem så att de inte förväntar sig att du ska tala. Vill du tala? Anmäl då att du vill tala god tid i förväg! Talen bör om det så står på inbjudan alltid föranmälas till Toastmasters som planerar talarordningen för bröllopet. Inför ett bröllop är det mycket planering och schemat är allt som oftast späckat då det är mycket som ska hinnas med under festligheterna. I Sverige är det inte ovanligt att det blir upp emot 10-15 olika tal under en bröllopsmiddag. Det kommer inte vara uppskattat på de flesta bröllop med spontantal då körschemat oftast är tight planerat för de föranmälda talen. Vill du ändå göra något vid bröllopsmiddagen? Ställ dig då upp, höj glaset & skåla!


SÅ HÄR SKRIVER DU ETT GRYMT BRÖLLOPSTAL!

Det svåraste med att skriva ett tal är att komma på hur du ska börja... Antigen sitter du där med ett tomt blankt papper eller så har du svårt att begränsa dig i vilka historier du vill berätta. Därför har jag skapat en steg för steg guide i hur du skriver ditt bröllopstal!


Ska du gifta dig? Dela vidare till dina gäster som ska hålla tal vid ditt bröllop & förbered dig på ett par roliga, känslosamma, grymma bröllopstal!


Guide till lyckade bröllopstal, hur man skriver ett bröllopstal.

-----

Fotograf: Captured By J Kivinen

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page