top of page

Unplugged wedding-Mobilfritt bröllop

Uppdaterat: 13 nov. 2020

Låt era gäster njuta & vara närvarande vid er vigsel!


Uttrycket Unplugged Wedding innebär att brudparet har valt att hålla vigseln mobilfri för att låta gästerna njuta av vigseln istället för att sitta redo med sina mobiler och kameror. Jag själv rekommenderar varmt att välja en mobilfri-vigsel, men självklart finns det många för- och nackdelar med Unplugged Wedding. I detta inlägg ska jag försöka ta upp några av dessa.


Många gäster vill fota vigseln för att de tycker det är roligt att spara som minne och dela på sociala medier, men era gäster kan även tro att detta är något som förväntas av dem. Detta kan resultera i att era gäster lägger större fokus på sina mobiler för att få den bästa bilden än att vara med er och verkligen uppleva vigseln där och då. Skapa därför en stund på vigseln där alla gäster som vill, får fotografera.


Låt er präst/vigselförrättare berätta för gästerna om ert Unplugged Wedding genom att undanbe mobilerna och informera dem om att det kommer bli tillfälle för alla att fotografera senare under vigseln. Prästen/vigselförrättaren kan även säga att tanken med detta är att alla gäster ska helt få njuta av ögonblicket och slippa se vigseln genom en telefon. Innan ni ska gå ut och har vänt er om så kan ni be prästen/vigselförrättaren säga: Nu får alla som vill ta lite bilder på paret! Sätt igång lite härlig musik samtidigt så det blir en rolig grej. Informera även gästerna om att ni kommer dela fotografens bilder till alla gästerna efter bröllopet (om ni har kommit överens med fotografen om detta). De flesta bröllopsgfotografer brukar vara okej med detta.


Era gäster som väldigt gärna vill fotografera har fått ta bilder & ni har samtidigt fått en mobilfri vigselakt. WIN WIN!


En nackdel med Unplugged Wedding är att man som brudpar ofta vill få så många och så varierade bilder som möjligt på sig själva, men även på så många gäster som möjligt. Detta kan därför vara ett argument för att era gäster ska få fota på vigseln. Samtidigt kan detta medföra en tråkig stämning när alla gästerna står med sin mobil hela tiden...


Inspirationsbild: Pinterest


Låt fotografen få göra jobbet!

Att anlita en bröllopsfotograf är för många en av de större investeringarna på bröllopsdagen. Många par lägger mycket tid på att hitta en fotograf med en stil man gillar och ser fram emot fantastiska bröllopsfotografier. Ett av de främsta anledningarna till varför jag rekommenderar att ha en mobilfri vigsel, är för att ni ska slippa fylla ert bröllopsalbum med fotografier där era gäster är upptagna med en skärm.


Vad vill ni mötas av när ni går ut från er vigsel, era gästers känslofyllda

ansikten eller baksidan på ett hav av mobiler?


Ni vill ju få se era gästers genuina reaktioner, utan mobiler framför era gästers ansikten! Det är också så tråkigt när fotografers bilder blir störda av att mobiler sträcks ut rakt framför kameran så viktiga ögonblick inte kan fångas av er fotograf. Låt fotografen få göra jobbet, ostört av andra telefoners blixtrar och utsträckta framför fotografens bild.


MEN! Mobiler kan även användas för roliga saker vid bröllop!

Gästerna kan ta roliga bilder vid middagen med telefonerna. Skaffa en hashtag för ert bröllop så att alla som tar bilder kan tagga den så ni kan se dem senare. Det finns även bra foto-appar där ni och era gäster kan samla alla bilder från ert bröllop på ett enkelt sätt, där ni och era andra gäster kan ladda ner bilderna. Telefonen kan även användas till tävlingar, exempelvis vid en frågesport om brudparet på appen Kahoot. Något annat roligt är att mobilen kan användas som ficklampa att lysa med under exempelvis Första dansen, det blir stämningsfullt och mysigt!


Sammanfattning, hur informerar man gästerna?

  • Skriv redan på inbjudan om att ni ska ha ett Unplugged Wedding: Lämna kameran hemma och mobilen i din ficka: vi har bokat fotograf och kommer bilderna dig skicka!

  • Be prästen/vigselförrättaren informera om detta innan vigseln börjar.

  • Be er Toastmaster att informera och påminna gästerna.

  • Sätt upp en skylt på vägen in till vigselplatsen likt den på bilden ovan. Skriv något i stil med vad som står på skylten på bilden. Vi vill att våra gäster ska vara helt närvarande under vigseln. Så stoppa telefonen i fickan och njut av detta ögonblicket tillsammans med oss! Vi lovar dela med oss av bilder från vår fotograf.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page